IPv6 Blog 2001:db8::/32

2feb/111

IPv6 avagy tyúk vagy a tojás?

Most, hogy az IANA kiosztotta az utolsó IPv4 tartományt egyre aktuálisabbá válik az IPv6 bevezetése a szolgáltatók körében.  És változtat az eddigi "minek", "majd lesz valahogy gyakorlaton".

A szolgáltatókat két csoportra osztanám, egyik fele a lakossági ügyfeleknek nyújt internet elérést. A másik fele pedig WEB2 szolgáltatásokat hátterét adó hosting szolgáltatók. Mint a tyúk és a tojás esetében itt is megy a kettő között egymásra mutogatás. Hosting cég nem nyújt IPv6 szolgáltatást, mert nem használná senki, a lakossági szolgáltató pedig azért nem nyújt IPv6-ot, mert nincs tartalom amit az ügyfél nézhet. Itt be is zárult a kör.

Ennek a huszonkettes csapdának akar véget vetni az ISOC "World IPv6 Day" nevű nagyméretű IPv6 tesztje amelyre 2011.június 8. kerül sor és olyan tartalom szolgáltatok sorakoztak fel mögé mint például a Google, Facebook, Yahoo!, Akamai.

forrás:

http://hup.hu/cikkek/20110202/iana_ipv4_pool_vege

Posted by soma

Comments (1) Trackbacks (0)
  1. IPv6 nyitás: 2012.06.06.
    Figyeled?: 06.06 Ipv 6. Tehát: 666. Nem érdekes?
    Ez a technika lehetőséget biztosít arra, hogy mikor a billogot a kezedre és a homlokodra rakja a nagy testvér, a föld minden polgára, a chip-be épített saját IP címmel rendelkezzen. A nagy szem ezáltal mindég, mindent és mindenhol fog rólad tudni.
    Ja, és ezzel aláírtad a halálos ítéletedet, kiírtad magad örökre az élet könyvéből!


Leave a comment

 

No trackbacks yet.